Description
Описание
Съставки: черни маслини, зелени маслини, сол, маслиново масло, (екстра върджин), риган, чесън, млечна киселина, лимонена киселина.
Произход: Турция.
Предимства
Маслиновата паста е източник на мононенаситени мазнини, които са полезни за сърдечно-съдовото здраве. Билките, които са част от пастата, съдържат антиоксиданти и имат противовъзпалителни свойства, които благоприятстват храносмилането и укрепват имунната система.
Начин на употреба
Перфектна за намазване върху хляб, крекери или за добавка към салати и паста. Може да се използва и в приготвянето на сосове, маринати или като част от тапас и антипасти.
| Хранителни стойности | На 100 гр. |
| Мазнини: | 3 гр. |
| От които наситени: | 0,5 гр. |
| Транс мазнини: | 0 гр. |
| Холестерол: | 0 мг. |
| Натрий: | 123 мг. |
| Въглехидрати: | 0 гр. |
| От които захари: | 0 гр |
| Фибри: | 0,5 гр. |
| Протеин: | 0,3 гр. |
| Витамин D: | 0 мг. |
| Желязо: | 0 мг. |
| Калций: | 11 мг. |
| Калий: | 2 мг. |
















